Lyxiga hundsängar 2022

Tycker du att din hund förtjänar det där lilla extra och vill att den ska sova på ett elegant sätt som en kung, prins, drottning eller prinsessa? Det är väl självklart! Vi har tagit fram fem lyxiga hundsängar i lite olika stilar, som passar både små och stora hundar. Hoppas du hittar något som kommer ta din hunds sömn to the “next level” och inte minst vara en riktigt snygg inredningsdetalj!

Lyxiga hundsängar - 5 alternativ!

Favoriten!

I ek

Heritage-stil

För prinsessan

För stora eller flera hundar

Köpguide lyxig hundsäng – 5 saker att tänka på!

Sängens höjd i förhållande till din hund

Om du väljer en elegant hundsäng som har ben kan det vara bra att kolla upp hur högt den kommer att stå. Om du är osäker på om din hund klarar den höjden (kanske för den är valp, gammal eller skadad), så rekommenderar vi att du köper en ramp eller trappa så den enkelt kan ta sig upp.

Tänk på storleken

Ett ganska givet tips, men tänk på storleken så att du inte får hem sängen och så får inte din hund plats. De flesta sängar passar små och mellanstora hundar, men om du har en större ras så bör du vara mer uppmärksam.

Enkel att städa

Lätt att glömma, men tänk på att bädden ska vara enkel att städa. Helst vill man ju att klädseln går att ta av och maskintvätta. Om inte, så är det bra om den är i ett material som inte drar åt sig för mycket smuts.

Färgen

Eftersom fokus lite här är på lyx och glamour där ett av syftena med sängen är att den kompletterar och kanske till och med tar din inredning till nästa nivå, så är färgen en viktig faktor att ha i åtanke när du väljer. En svart hundbädd blir kanske inte optimalt om du har en vit hund som fäller mycket. Dels kommer det ju påverka utseendet, men det blir även extra städning.

Att den matchar inredning

Om du ska lägga extra pengar på en hundsäng för komfort och design är det såklart centralt att den smälter in i ditt hem. Med tanke på att du är inne på denna sidan om stiliga och eleganta hundsängar, så tror jag du redan tänkt på det.

Tillbehör hundsäng

Om du faller för en elegant hundsäng som du är osäker på om din hund kan komma upp i så kan det vara bra att köpa en liten trappa som gör att din hund enkelt kan trippa upp till sin lyxiga bädd. Vi har tagit fram ett alternativ som är från Trixie. Du hittar den här hos Firstvet. Denna trappan är stilren och även halkfri. Går enkelt att justera för tre olika höjder (29, 36 och 43 cm). Den går även att fälla ihop så du på ett yteffektivt sätt kan förvara den.

Våra 5 alternativ

Vår favorit!

Även om vi tycker “Quickfold” från Trixie är det bästa alternativet vill vi även ge dig ett annat som är lite billigare och Av alla olika typer av lyxig hundsängar som finns är detta vår favorit. Det är en marinblå och mjuk säng i kungligt snitt från Newport. Gjort i riktigt bra material och ramen är gjord i ek. Passar små och mellanstora hundar.

 • Riktigt pampig säng!
 • Väldigt god komfort som lär få din hund att trivas!
 • Passar små och mellanstora hundar.

Hundsäng i ek

Om du har en “ekig” design hemma med mycket trä och stilrena material så kan denna hundsäng från Newport kanske vara något. Gjort i material med hög kvalitet som ger god komfort och hållbarhet. Klädseln kring kudden går enkelt att tvätta i maskin på 30 grader. Finns i tre olika storlekar så du kan hitta något som passar just din hund.

 • Snygg design i ek!
 • Går enkelt att maskintvätta klädsen i maskin.
 • Finns i tre olika storlekar så lär finnas något som passar just din hunds hydda.

Hundsäng heritage

Om du gillar den brittiska heritage-stilen så är denna hundsäng från Newport nog ett hett alternativ. Har en kunglig look med sin mörkgröna färg och tofsar på sidorna. Kan nog smälta in bra i jaktstugan också. Passa små och mellanstora hundar, som vill slappa i stil!

 • Snygg grön färg som gör att den nog passar in i de flesta jaktstugorna!
 • Passar små och mellanstora hundar!

Hundsäng för prinsessan med tak

Tycker du din hund är en liten prinsessa och den därför förtjänar att sova som en? I så fall vill vi rekommendera denna lyxiga bädd från Yuxo, som du enkelt kan köpa på Amazon. Har ett litet tak över bädden, men även en liten utematta om din hund inte vill ligga inne i “grottan”. Finns i två olika färger, rosa och blå.

 • Söt prinsessaktig design!
 • Har både ett litet tak och “utematta”!
 • Finns i både rosa och blå!

Hundsäng för stora och flera hundar

Här har vi en riktigt stor och pampig hundbädd som är hela 70 cm bred och 54 cm djup. Gjord i chenille-tyg och fylld på ett sätt som gör den mjuk och komfortabel för en eller flera hundar.

 • Riktigt stor säng med plats för en riktigt bamse-hund eller flera stycken!
 • Mycket mjuk och och komfortabel!
 • Snygg design!

4 anledningar till varför du borde köpa en lyxig högkvalitativ hundsäng

De är snygga och eleganta

Det behöver inte alltid vara fallet, men i de flesta fall är lyxiga hundbäddar just lite mer pampiga och passar således kanske in i ditt hem bättre. Om du har lagt massa pengar på en perfekt inredning i ditt hus eller lägenhet, så känns det ju tråkigt att ställa in grå och “trött” hundsäng som eventuellt förtar helhetsintrycket.

Bättre sömn för din hund

I de flesta fall så är premiumsängar mer komfortabla och anpassade för att ge din hund bästa möjliga sömn. Bättre sömn har ju aldrig direkt varit dåligt för hälsan, så det är såklart ett stort plus. 

Längre hållbarhet

Är din säng gjord i mer kvalitativ material och kanske har en eller ett par extra förstärkande sömmar så lär den också hålla längre. Således behöver kanske en lite dyrare och lyxig hundsäng i slutändan behöva bli så mycket dyrare, eftersom du inte behöver byta lika ofta.

Inte lika trångt i soffan längre

Vissa hundar är kräsna och vill gärna ligga i den stora mjuka soffan som du själv sitter i. Kanske för att den bara vill vara nära dig, men kanske också för att den inte tycker sin säng är tillräckligt bra. En lyxig och elegant säng kan i så fall göra din hund mer benägen att välja den framför soffan eller fåtöljen.

Avslutande ord

Att ge sin hund lite extra guldkant på vardagen genom att köpa en lyxig hundsäng är aldrig fel och framför allt inte om det kommer med ökad komfort och i slutändan bättre sömn. När vi valt ut våra alternativ har vi både beaktat utseende och komfort, vissa är mjukare än andra och har olika utseende. Förutom design och kvalitet är det också viktigt att tänka på höjd och storlek på sängen så din hund både får plats och kan komma upp i bädden. Oavsett vad för kriterier du har så hoppas vi att du har hittat något som passar dig, din hund och kanske framför allt inredningen där hemma.

Vanliga frågor

Vilken är den lyxigaste hundsängen?

Vad som är lyxigt och inte är högst subjektivt, men enligt oss på Hundzon är det framför allt utseendet och komforten som spelar roll. En lyxig hundsäng bör kanske också se lite pampig och kunglig ut.

Kan jag maskintvätta min hundsäng? 

De flesta klädslar på diverse hundsängar går att maskintvätta, oftast på trettio grader. Läs dock alltid genom tvättråden för att vara säker. 

Vad kostar en lyxig och elegant hundbädd?

Det beror på eftersom det finns många olika varianter, men också för att det inte riktigt finns någon bestämd definition av vad en elegant hundsäng är. Oavsett så kan man säga att en riktigt lyxig hundsäng kan kosta uppåt 10,000 kronor, medan de flesta av våra alternativ kostar från 1,200-7,000 kronor. Det finns även billigare alternativ, men oftast så börjar det tummas lite på komforten då.

Finns det lyxiga hundbäddar för stora hundar?

Ja det finns eleganta hundbäddar för de större raserna eller om man har två stycken. I denna artikel har vi tagit fram två olika alternativ.

Vad gör en hundsäng lyxig?

Detta är högst subjektivt, men man kan väl tycka att en lyxig hundsäng ska se lite pampig ut, men även erbjuda en extra bra komfort. Det vill säga man är beredd att betala lite extra för design och bekvämlighet.

Vad tyckte du om artikeln?

4.6/5