Bästa hundsoffa på ben 2022

Sover din hund ofta på soffan och du ät trött på att städa den från hundhår? Eller vill du bara ge din bästa vän lite guldkant på vardagen? I så fall är en hundsoffa på ben något för dig och din hund. Jämfört med en hundsäng, så har en hundsoffa ben som gör att den står ovanför marken och dessutom ofta smälter lite bättre in med din inredning. Vi har hittat ett antal olika hundsoffor som förhoppningsvis kan falla dig i smaken. Allt från stilrena soffor i sammet, hundfåtöljer och mer eleganta i barockstil. Hoppas du hittar något som passar dig, din hund och ditt hem.

Bästa hundsofforna på ben - 7 alternativ!

Favoriten!

I sammet

För stora hundar

I barrock-stil

Med nitar

I rotting

Hundåftölj

Vad är en hundsoffa?

En hundsoffa är precis som en hundsäng fast på ben och har ofta en lite mer stilren design. I soffan kan din hund känna sig trygg, slappna av och sova. Den ger helt enkelt din hund lite guldkant i vardagen och dessutom så slipper du att din bästa vän ockuperar din egen soffa. Det finns många olika varianter av hundsoffor, allt från de som påminner väldigt mycket om en vanlig soffa som vi människor har, till de som mer liknar en fåtölj.

Köpguide hundsoffa – 6 saker att tänka på!

Soffans höjd i förhållande till din hund

Vad är meningen med en hundsoffa på ben om din hund har svårt att komma upp i den? Tänk på soffans höjd i förhållande till din hunds. Tänka att din hund ska kunna hoppa upp i soffan relativt problemfritt. Som tur är, är de flesta hundsoffor relativt låga och det finns också ramper att köpa, men alltid bra att dubbelkolla.

Storlek så att den passar din hund

Om första tipset handlade om höjd så handlar detta mer om bredd och vikt. Tänk på att din hund ska få plats att ligga i hundsoffan. Soffor upp till 60cm bredd passar de flesta mindre hundraser t.ex. schnauzer och malteser. Har du lite större kan du behöva en bredd på uppåt 80-100 cm, men du har nog bäst koll på din hunds bredd så mät den och jämför med måtten som anges i produktbeskrivningen.

Att den matchar din inredning

Även om hundsoffan är till din hund så är det såklart viktigt att den smälter in med din övriga inredning i hemmet. Allt från färg, material och struktur spelar roll. Många hundsoffor finns i flera olika färger och tyger, vilket gör det enklare. 

Hållbarhet

Vissa hundar älskar att tugga och riva i alla möjliga saker. Om din hund är en av dessa kanske du vill ha din hundsoffa i ett mer tåligt material och utan skumfyllning. Ett alternativ kan annars vara att lägga över en filt eller bara ge din hund en Kong som den kan tugga på istället. 

Material

Precis som materialet har påverkan på hållbarhet så kommer det även avgöra komfort. Vet du redan ett material som din hund trivs i till exempel sammet? Köp då en hundsoffa i sammet för att vara på den säkra sidan. Om din hund har värk och behöver mjuka underlag kanske det kan vara värt att köpa en i mjukt material med skumfyllning eller liknande. 

Hur enkel den är att städa

Hundar tenderar att skita ner saker. Precis som med alla andra hundtillbehör, så lär din hundsoffa också få sin släng av “smutssleven”. Med detta i åtanke är det därför viktigt att hitta en hundsoffa som är enkelt att städa. Se till att antingen tyget är enkelt att ta av och tvätta eller att den är gjord i något städbart material som skinn.

Våra 7 alternativ

Vår favorit!

I kategorin stilren hittar vi denna hundsoffa från Romy Sofa, som passar in i det flesta hem. Dessutom är den mycket mjuk och bekväm, så din hund lär med stor sannolikhet trivas i den. Dessutom är denna hundsoffa gjord i plyschtyg som är mycket enkelt att ta av och tvätta.

Bästa hundsoffa på ben - Stilren

Hundsoffa i sammet

Denna hundsoffa i sammet från Romy Stone är mycket stilren och iögonfallande. Även denna är mycket mjuk och bekväm för din hund. Man kan välja antingen bruna eller svart ben. Precis som den stilrena hundsoffan från Romy Sofa lutar ryggstödet bakåt vilket gör den extra mysig för de flesta hundar.

Hundsoffa på ben i sammet

Hundsoffa för stora hundar

Har du en stor hund där hemma som tar upp alldeles för mycket plats i soffan? Då har vi ett alternativ för dig och din jycke. Denna hundsoffa från vidaXL är 83cm bredd och rymmer således lite större hundar. Denna hundsoffa är också gjord i plyschtyg som enkelt går att rengöra. Finns i flera olika färger så du kan få den att matcha din inredning.

Hundsoffa för stora hundar

Hundsoffa i Barrock-stil

Vill du din hund ska ha en riktigt elegant sovplats eller ska ni ha en fotosession som du är beredd att investera lite extra i? Denna majestätiska och lyxiga hundsoffa från Palazzo i barockstil lär i så fall vara ett hett alternativ. Denna är kanske inte den mjukaste hundsoffan men går absolut att slappna av i. Hundar brukar ju sova på golv i många fall.

Hundsoffa på ben i Barrock-stil

Hundsoffa i Barrock-stil

Gillar du möbler med nitar? Eller vill du bara ha en lite mer stilren soffa? I så fall kan denna beiga hundsoffan vara ett bra alternativ. Den påminner lite om en hundfåtölj med sitt djup och utvikande sidor. Förutom att den är väldigt snygg och lite kaxig med sina nitar, så är den mycket mjuk och skön för din hund. Dessutom gjord i plysch tyg så enkel att underhålla och hålla vid liv länge.

Hundsoffa med nitar

Hundsoffa i rotting

Vill du ha hundsoffa som är lite mer designad och anpassad för att ha utomhus? I så fall kan denna beiga hundsoffa från Greemotion i rotting vara intressant. Den medföljande kudden är 8cm tjock och lär garanterat ge din hund god komfort.

Hundsoffa i rotting

Hundsoffa i rotting

Om du är ute efter en snygg hundfåtölj som både är mjuk och enkel att tvätta kan denna från Amazon vara ett bra alternativ. Den har dessutom en förvaringsväska på baksidan där du kan ha din hunds leksaker eller liknande.

Bästa hundfåtöljen

Avslutande ord

En hundsoffa eller fåtölj är kanske inte det första man köper till sin hund. Det kan dock vara en rolig sak att införskaffa precis som en leksak. Dessutom tenderar hundsoffor att vara mycket mer stilrena och lär därför passa bättre in i ditt hem. En hundsoffa kan komma i många olika varianter. Vi har tipsat om lite olika alternativ i denna artikeln. Från hundsoffa med nitar i sammet till den som är mer lyxiga eller som den i barockstil. Förutom design är storleken också viktig. Tänk på att din hund ska både kunna komma upp i hundsoffan och få plats i den när den väl vill slå sig till ro. Hoppas du hittat något som passar dig och din hund!

Vanliga frågor

Vilken är den bästa hundsoffan?

Som vi diskuterat i denna artikel finns det många olika aspekter att väga in. Därför är den bästa soffan den som passar bäst för dig och din hund. Om det så är en lyxig och kunglig hundsoffa i barockstil eller en i sammet som kanske smälter in lite bättre med din övriga inredning och är riktigt skön för din hund att slappna av i.

Vad kostar en hundsoffa?

En hundsoffa kan kosta nästa vad som helst. De flesta ligger dock från 600-1,500 kr. Priset är en viktig faktor, men vid denna typ av sällanköp tycker vi på Hundzon att man inte ska hålla för hårt i plånboken.

Vilken storlek på hundsoffan ska jag ha?

Du borde dels tänka på höjden, så att din hund på eget bevåg kan komma upp i hundsoffan. Sen gäller det att den är tillräckligt bred och djup för att din hund ska kunna både sitta och ligga i den. Hundsoffor som i alla fall är 60cm breda passar mindre och mellanstora raser som schnauzer och maltese. Har du en större hund kan du dock behöva upp till 80-100cm. Det bästa är dock att mäta din hund när den ligger nere för att sedan jämföra det med måtten som anges i specifikationen. Då lär du med stor sannolikhet pricka rätt storlek!

Vilket material för hundsoffa är lättast att underhålla?

Skinn, läder och andra material som enkelt går att torka rakt av är enkla att underhålla. Vill man inte ha i dessa material är det viktigt att man enkelt kan ta av klädseln för att kunna kasta in den i tvättmaskinen och på så sätt få den ren.

Vad tyckte du om artikeln?

4.6/5