Bästa hundmaten för Fransk Bulldogg 2022

Det finns nog få där ute i världen som inte gillar franska bulldoggar. Den söta kroppshyddan, knorrandet och den ofta lite dumma och tramsiga personligheten gör den till en älskvärd hundras. Alla dessa älskvärda karaktärsdrag riskerar dock att försvinna om man inte ser till att ens lilla “frenchie” har en bra diet. Så vilken är då den bästa hundmaten för en franska bulldog? Vi har tagit fram tre olika alternativ. Två torrfoder och ett våtfoder, som innehåller mycket av den näring som är central för rasen. Trevlig läsning!

Bästa hundfoder för Fransk Bulldogg

Bäst i test

Bästa för valp

Bästa våtfoder

Bästa torrfoder för Fransk Bulldogg – Bäst i test!

Det bästa torrfodret för fransk bulldogg är enligt oss på Hundzon detta fabrikat från Royal Canin. Fodret och näringen i det är speciellt framtagen för att ge friska leder och god muskelutveckling. Innehåller lättsmälta proteiner som bygger muskler och även L-karnitin som är bra för ökad rörlighet. I fodret återfinns även fettsyror som omega 3, vilket bidrar till god hud och inte minst att bibehålla den karaktäriska bulldog-pälsen. Passar franska bulldogs som är 1 år eller äldre.

Detta foder är ett solklart alternativ för din franska bulldog. Det är helt enkelt skräddarsytt för rasen, så inte konstigt att det står sig bättre mot de foder som görs för flera olika raser.

  • Special anpassat foder för Franska Bulldogg.
  • Rik på lättsmält protein som hjälper till att bygga upp och bevara muskelmassa.
  • Fylld med Omega 3 som stärker hud och bidrar med flera andra viktiga vitaminer.

Bästa torrfoder för Fransk Bulldogg valp – Bäst i test!

Om du har en fransk bulldogg valp så har vi hittat ett mycket bra torrfoder med. Det är återigen från Royal Canin och återigen specialanpassat just för denna ras. Förutom att fodret innehåller generöst med protein och fettsyror så är detta foder mycket bra för din valps oftast känsliga mage. Det innehåller både antioxidanter och prebiotika som främjar en god tarmhälsa och minskar risken för att det ska bli stök i magen. Passar franska bulldoggs som är 1 år eller yngre.

  • Rikt på fettsyror som är bra för både hud och päls!
  • Fylld med protein som hjälper din valp att växa upp en stabil muskelmassa.
  • Stärker immunförsvar genom att den innehåller bra antioxidanter.
  • Innehåller prebiotika som främjar en god tarmhälsa.

Bästa våtfoder för Fransk Bulldogg

Om du är ute efter ett våtfoder till din franska bulldog så vill vi rekommendera detta från Hill’s, som är speciellt framtaget för främja en god matsmältning. Innehåller probiotika som är mycket bra för hudens bakterieflora och därför minskar oroligheterna i magen. Detta våtfoder innehåller även centrala proteiner som stöder muskeluppbyggnad och ett väl fungerande immunsystem.

  • Speciellt framtaget för att främja en god matsmältning.
  • Innehåller prebiotika som är bra för bakterieflora och minska risken för dålig mage..
  • Proteinrikt!

Köpguide – 4 viktiga saker att tänka på när du köper foder åt Fransk Bulldogg

Precis som människor behöver hundar flera olika typer av näringsämnen för att ha en sund diet. Det är ämnen som protein, fett, fibrer, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Att hitta rätt mat till sin schäfer inte så svårt om man försöker se till att fodret innehåller lite av varje. Du kommer nog inte hitta något som är rikt på alla 5 ämnen, men kan du hitta ett som i all fall har tre, så kan du kompletter de resterande två med någon annan typ av hundmat. Nedan följer en kort liten guide kring varför varje ämne är viktigt och vad för detaljer kopplat till det som du bör leta efter. 

Protein

Se till att köpa hundmat som är rik på protein. Schäfer är en stor ras och har mycket muskler, så ett ordentligt intag av Det är lätt och tänk att en fransk bulldogg inte behöver så mycket protein eftersom det är förhållandevis liten ras. Det stämmer dock inte då en fransk bulldogg just är en bulldogg, som är kompakta och muskulösa. Givet detta så är det viktigt att du hittar mat som innehåller gott om protein så att din hund kan bygga och bevara sin muskelmassa. 

Fiber

Eftersom en del hundar av denna ras tenderar att bli känsliga i magen så är det viktigt att fodret du köper innehåller fiber. Fiber är nämligen väldigt bra för matsmältning och tarmfloran. Det finns bra fiber i grönsaker, gryn, ris och bönor. Om du har hittat ett foder som passar din hund men som inte är så fiberrikt, så kan du komplettera dieten med något av dessa fiberrika alternativ. 

Låg fetthalt

Då franska bulldoggs är väldigt små och kompakta kan de enkelt lägga på sig vikt om de inte får tillräckligt med motion. Försök därför att undvika mat som innehåller för mycket fett. 

Prebiotika

Kolhydrater är hundens huvudsakliga bensin, så att den orkar träna och växa. När du köper torrfoder bör du titta på de Som nämnts tidigare, så är det extra viktigt att försöka hitta foder som är skonsamt mot din bulldoggs mage. Prebiotika är väldigt bra för tarmfloran och minskar risk för att det ska börja kaosa i magen. Försök därför hitta ett foder som innehåller detta, så slipper du förhoppningsvis en orolig hund och oönskade pruttar.

Fransk bulldog och vikt

Det är allmänt känt att fransk bulldogg har ganska enkelt för att gå upp några pannor och bli överviktiga. En fransk bulldogg är heller inte så aktiv av sig jämfört med andra raser, så att kontrollera matmängden är centralt för en sund viktutveckling. Vi har listat några tecken på att din “fralla” har blivit överviktiga och vad du kan göra för att få den gå ner i vikt. 

3 tecken på att din franska bulldogg är överviktig

Vägning

En fransk bulldogg bör inte väga mer än 13 kg, så om du vet för dig att din hund väger mer än detta så är det nog dags att vidta åtgärder för att minska vikten. 

Trötthet

Denna ras är inte den mest aktiva och blir oavsett övervikt trötta ganska snabbt, men om du märker att din franska bulldogg börjar snabbare bli trött när ni promenerar eller leker så kan det vara tecken på att den lagt på sig för mycket.

Svårigheter att klia och tvätta sig själv

Ett annat tecken på övervikt kan vara att din “fralla” börjar få det svårare att klia och tvätta sig själv. Det är inte så konstigt med tanke på att en fet hund eller människa för den delen blir mindre smidig och rörlig.

5 tips för att få din franska bulldogg gå ner i vikt

Om din franska bulldogg väl blivit överviktig så är det dags att vidta åtgärder och när det kommer till viktnedgång, så är ekvationen enkel. Det gäller att din hund förbrukar mer energi om dagen än vad den tar in. Du kan således ge din hund samma foder som du haft tidigare, men se till att öka aktiviteten och då lär högst sannolikt se din bulldog gå ner i vikt. Man kan också angripa problemet från andra sidan ekvationen och minska kaloriintaget genom att gå ner matmängd och godis. Här är 5 tips på hur då kan få din “fralla” gå ner i vikt:

Håll koll på matmängd

En fransk bulldog bör äta runt 110-190 gram mat per dag beroende på storlek och aktivitetsnivå. Fundera på hur många gram din hund behöver per dag och börja sedan ge dem lite mindre än det för att främja viktnedgång. 

Följ upp resultat

Om man inte kan mäta något, så kan man inte heller förbättra det. Se till att följa upp din hunds viktutveckling, på så sätt kan du se vilka metoder som fungerar.

Ge lättare mat

Det finns flera olika foder som är speciellt framtagna för att främja viktnedgång. Till exempel detta från Magnusson, som är tillverkat i Sverige och proteinrikt. 

Minska godiset

Godis är gott och säker mycket uppskattat av din franska bulldogg, men precis som det godis vi människor äter så tenderar det att innehålla en hel del kalorier. Därav kan en minskning av godis vara ett mycket enkelt sätt att ganska snabbt dra ner på din hunds kaloriintag.

Promenera, lek och träna

Om de första tipsen handlar om att minska intaget av kalorier så är ju detta den andra delen av ekvationen dvs att öka förbrukning av kalorier. Teoretiskt sätt kan du ju ge din bulldogg 1 kg mat om dagen om den förbrukar den energin varje dag. Med det sagt, så är det väldigt viktigt att hålla din hund aktiv. Dels för att det förbränner kalorier, men även för att det ger en allmänt bättre hälsa och energiomsättningen.

Avslutande ord

I denna text har vi försökt hjälpa dig hitta detta bästa fodret för fransk bulldogg. Vi har tagit fram två olika torrfoder och ett våtfoder, förhoppningsvis kan något av dem blir bra för din hund. Det du bör tänka på när du letar efter ett bra foder är framför allt 3 saker. Det är rikt på protein, är snällt mot magen och innehåller fettsyror. Ett foder med dessa egenskaper lär med stor sannolikhet fungera bra för din bulldogg men testa dig alltid långsamt fram med mindre portioner till en början. Hoppas du uppskattat artikeln och ge oss gärna en rating nedan om vad du tyckte!

Vanliga frågor

Vilken är den bästa hundmaten för en fransk bulldog?

Enligt oss på Hundzon är det Royal Canins specialanpassade torrfoder som är bäst. Det är rikt på lättsmält protein och även fylld med omega 3. Med dessa egenskaper så hjälper detta foder både din bulldoggs muskeluppbyggnad men också matsmältningen. 

Hur mycket bör en fransk bulldog äta om dagen?

En franska bulldog bör äta runt 110-190 gram mat om dagen, men det beror lite på vikt. Det motsvara cirka 4-6 dl foder per dag. Men som sagt det beror lite på hur stor din hund är. Om den väger 7-10 kg räcker det med 110-150 gram, men är den lite större och väger över 12 kg så behövs 170-190 gram per dag.

Har fransk bulldog känslig mage?

Fransk Bulldogg har vissa ärftliga sjukdomar som kan påverkas dess förmåga att processa och smälta mat. Det viktigaste är dock att se till att din hund får god motion och äter en balanserad diet. Med det sagt så skadar det inte att försöka välja ett foder som är extra vänligt mot magen. 

Kan mycket ska en fransk bulldogg väga?

En fransk bulldogg bör inte väga mer en 13 kilo. Om din hund gör det bör du försöka få den att gå ner i vikt genom att

Kan kyckling vara dåligt för fransk bulldogg?

Kyckling är generellt inget problem för fransk bulldogg, men alla hundar är unika så om du byter protein i fodret så tänk på att testa med lite mindre portioner för att se hur din lille vän reagerar.

Kan man ge bacon till fransk bulldogg?

Det flesta franska bulldoggar kan äta bacon, men vi skulle inte rekommendera att ge den det alls då bacon är rikt på både fett och salt, vilket gör det ganska svårsmält. Försöka hitta något lite bättre alternativ som får det att vattnas i munnen på din jycke.

Vad tyckte du om artikeln?

5/5