De roligaste hundkläderna 2022

Det finns leksaker, godis och roliga äventyr i naturen men ibland finns det andra sätt att få din hund att känna sig extra speciell. Ett enkelt sätt att göra det kan vara att köpa lite roliga hundkläder. Det kan var en tomtedräkt till jul, en bandana mot vind eller en maskeraddräkt för halloween. Det finns massa olika alternativ! Här är några av våra favoriter.

Våra 5 favoriter

Påvedräkt

Hundfrack

Ghostbuster

Sombrero

Klassisk jultröja

Roliga hundtröjor

Trudz PET – Poliströja

Behöver du en polis där hemma eller kanske en dörrvakt när gästerna kommera på middag? Isåfall kan denna tröjan vara ett bra alternativ. Den är gjord i ett mjukt tyg som andas bra så att din hund känner sig bekväm. Tröjan finns i flera olika storlekar och färger. 

Vakttröja

ES Collection – Hundfrack

Är det dags för studentskiva eller annan högtid där alla familjemedlemmar ska vara uppklädda? Då kan den här hundfracken med vit skjorta och kavaj komma väl till lags. Den tas enkelt på och av med kardborre och finns i flera olika storlekar.

Hundfrack

Roliga julkläder för hund

När det vankas jul är det inte helt ovanligt att man vill klä upp sig för att komma i stämning. Som tur är finns det nu massor med hundkläder för vinterns stora högtid, så alla familjemedlemmar kan vara välekiperade. 

Komplett tomtedräkt för hund

Ibland kan det vara svårt att få fram en jultomte frivilligt. Varför inte då ge din fyrbente vän chansen? Det enda din hund behöver är lite instruktioner och framför allt en stilig tomtedräkt. Här är två alternativ: 

Tomtedräkt från Partykungen

En riktigt snygg röd tomtedräkt där både tomteluva och svart bälte medföljer. Utstyrseln är väldigt enkelt att få och ta av och finns i fyra olika storlekar. Din hund i denna dräkt kommer garanterat att ge en extra dimension till er jul och skapa fina minnen.

Hundkostym – Idepet 

En lite mer spexig tomtedräkt i röd färg, som kanske mer gör din hund till en tomtenisse då tomtefar redan är påsydd på dräkten. Gjord i mjukt och andningsbart material så din hund känner sig bekväm. Finns i flera olika storlekar.

Andra roliga och snygga julkläder för  hund

Klassisk jultröja  – Hileyu 

Vill du din hunds julutstyrsel ska vara lite mer stilren rekommenderar vi denna klassiska hundtröjan med broderade renar. Gjord i elastiskt material och passar den medelstora hunden. 

Klassisk jultröja hund

Julfluga från Funky dog

Vill du bara sätta på din hund en lite enklare accessoar så passar denna röda julfluga perfekt. Den är dessutom miljövänlig då den är gjord av fiber från ananasblad. Tas enkelt av och på med ett kardborreband.

Julfluga för hund

Roliga maskeraddräkter för hund

Om du ska på maskerad med din hund eller firar något högtidligt hemma så kan det ju vara kul om din hund också är dressad för tillfället. Det finns många olika maskeradkläder för hundar här är våra tre favoriter.

Påvedräkt 

Är det kanske dags för konfirmation eller behöver prästen kanske extra support under ert bröllop? Då kan denna påvedräkt från Partykungen komma väl till hands. Riktig spexig med vit överdel och tillhörande krage, halsduk och mitramössa. Finns i fyra olika storlekar.

Påvedräkt hund

Ghostbusterkostym

Är det dags för haloweenfest eller behöver ni hjälp med att få bort spöken? Se isåfall till att kitta upp din hund ordentligt med denna roliga dräkt. Finns i fyra olika storlekar och vi rekommenderar att ta en storlek större än vad storleksguiden anger.

Ghostbuster hund

Roliga huvudbonader

I vissa fall kan det räcka med en fin liten hatt eller luva till hund och framför allt om den inte trivs i klädesplagg. Det finns allt från tomteluvor till cowboyhattar. Här är två roliga enligt oss.

Sombrero

Om du vill ge er taco-kväll en extra dimension eller ska ta med din hund på en mexikansk maskerad så kommer denna sobrero väl till hands. Är enkel att ta på och av och finns i två olika storlekar. 

Sombrero hund

Födelsedasgshatt

Fyller din bästa vän år och du vill att den ska känna sig extra uppmärksammad? Se då till att köpa denna fina och festliga födelsedagshatt. Till den guldiga hatten ingår även en matchande blå fluga.

Födelsedagshatt hund

Hur vet man vilken storlek det ska vara på hundplagget?

Det kan ibland vara lite klurigt att få rätt på vilken storlek som din hund ska ha på plagget som du tänkte köpa. Av egen erfarenhet så tycker jag oftast de storleksguiden som tillverkarna ger funkar bra, men ibland kan det såklart bli fel.

Mitt första tips för att få rätt storlek är att mäta upp din hunds olika delar. Det mest centrala då är rygglängd samt bröst- och halsomkrets, eftersom det är oftast något eller en kombination av dessa som anges i storleksguiderna. I vissa fall kan det även krävas att du har koll på midjemått och längd på fram och bakben. Kan även rekommendera att läsa Petsters måttguide för att vet mer exakt kring hur de olika delarna ska mätas.

Mitt andra tips är att alltid köpa en lite större storlek om det finns, dels för att du lär du få på plagget plus att du minskar risken för att det sitter för tight. 

Visa de olika måtten på en hund för att kunna hitta rätt kläder

Vad ska du tänka på när du sätter på hundkläder?

Var uppmärksam

Du kan antagligen se vid vilka tillfällen som din hund trivs mindre bra. Var således uppmärksam på om din hund verkar må dåligt av att ha plagget på sig.

Komfort

Tänk på att inte köpa plagg som sitter för tight eller till exempel kan hindra din hunds syn eller hörsel. Detta kan göra din hund irriterad och stressad framför allt också om plagget används under en tillställning med många nya människor. 

Tänk på temperaturen

Beroende av ras och plaggets tjocklek kan hundar bli väldigt varma om de springer runt i en tröja eller maskeraddräkt. Ha därför i åtanke hur varmt det är i luften och framför allt var uppmärksam.

Håll photosessions korta

Självklar vill du föreviga tillfället då din hund är uppklädd och fin, men se till så att plåtningen inte blir för långdragen. Din hund är ingen fotomodell och kan såklar bli irriterad om den behöver stå och posera för länge. 

Avslutande tankar

Det finns väldigt många roliga hundplagg att klä upp din hund i. Det finns nästan något för alla tillfällen, allt från påvedräkter till polisuniformer. Tänk dock på att det absolut viktigaste är att din hund trivs i plagget och inte blir irriterad eller ledsen. Var alltid uppmärksam och trivs den inte i maskeraddräkt kanske det räcker med att sätta på en liten huvudbonad om det funkar bättre.

Frågor och svar om att använda hundkläder

Hur får jag min hund att använda tröjan?

Precis som med många andra nya saker för hundar rekommenderar jag att du skyndar långsamt. Börja med att bara låta din hund lukta och känna på den. Testa sen att sätta på den en kort stund och därefter kan du öka tiden som din hund bär plagget. Om din hund vägrar kanske det är så att din hund inte alls trivs i tröjan eller kostym och då är det bästa att skippa det. 

Är det taskigt att sätta på sin hund kläder?

Nej det skulle inte vi på Hundzon säga. Det är däremot taskigt att göra det om din hund uppenbart inte trivs i plagget. Var uppmärksam, men det flesta hundar är okej med att ha på ett plagg en kortare stund.

Hur tvättar man hundkläder?

Generellt sätt går det att tvätta hundtröjor i maskin men kolla alltid tvättrådet innan du börjar. Ett tips är att börja lite försiktigt på kanske en lite lägre temperatur eller med en handtvätt för att se hur effekten blir. 

Varför ska man tvätta hundkläder?

Hundkläder behöver tvättas med jämna mellanrum för att inte börja lukta illa eller tappa form.


Vad tyckte du om artikeln?

5/5